X

Cel mai bun truc pentru a obține o bezea perfectă, crocantă la exterior și pufoasă la interior.

Cel mai bun truc pentru a obține o bezea perfectă, crocantă la exterior și pufoasă la interior.

Bezeaua este un desert preluat din bucatăria franceză, care înseamnă sărut și care se realizează prin baterea albușului de ou cu zahăr.

Pentru siguranța formării vârfurilor rigide ale bezelei, care ne arată că aceasta este executată corect se folosește un acid, care poate fi puțin oțet, zeamă de lămâie sau tartar.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia

Astăzi vă propun un truc simplu care nu are nevoie de niciun acid, acesta constând doar într-o tehnică ușor de executat.

Cel mai bun truc pentru a obține o bezea perfectă, crocantă la exterior și pufoasă la interior.

Pentru bezea avem nevoie de aceeași cantitate de zahăr tos și zahăr pudră ca și măsura albușului din care vrem să preparăm.

Cel mai sigur mod de preparare este acesta: într-un bol de sticlă sau de inox punem aceeași cantitate de albuș, de zahăr tos și de zahăr pudră.

Punem apă la încălzit într-o oală în care să ne încapă bolul cu albușul pentru a topi zahărul pe baie de abur (bain-marie). Trebuie amestecat continuu cu telul pentru a nu se găti albușul, deoarece noi vrem doar să topim zahărul.

CITEȘTE ȘI: Reţeta copilăriei: Cel mai rafinat lapte de pasăre, un desert gata în 30 de minute

Când zahărul este topit, luăm bolul de pe foc și începem mixarea până bezeaua noastră se va răci. Atunci puteți observa că dacă scoateți telul din bezea, rămân vărfurile ascuțite,, cum vă spuneam mai sus.

Bezeaua este gata de a fi transferată în posh și de a forma modelele pe care le doriți.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro